במאמר שפורסם בכתב העת BMC Geriatrics מדווחים חוקרים מסינגפור על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב קשישים בקהילה בסיכון להפרעות תזונה, קיימת שכיחות גבוהה של סרקופניה וסרקופניה חמורה.
ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הראו כי קיים קשר הדוק בין סרקופניה ובין הפרעות תזונה. כעת הם ביקשו לקבוע את שיעורי ההימצאות וגורמי סיכון לסרקופניה בקרב קשישים בגילאי 65 שנים ומעלה מהקהילה בסיכון להפרעות תזונה לפי מדד MUST (או Malnutrition Universal Screening Tool).
מחקר החתך כלל 811 משתתפים מהאוכלוסייה הכללית, כאשר החוקרים התמקדו בקשישים בסיכון להפרעות תזונה. הנתונים נאספו בתחילת המחקר וכללו מידע סוציו-דמוגרפי, נתונים אנתרופומטריים, הרכב גוף, הרגלי תזונה והערכות תפקודיות. סרקופניה הוגדרה על-פי קונצנזוס ה-Asian Working Group for Sarcopenia לשנת 2019.
מדגם המחקר כלל 64 משתתפים, כאשר שיעורי הימצאות סרקופניה עמדו על 76% (530 חולים); כאשר בלמעלה ממחצית מהחולים (57%) תועדה סרקופניה חמורה.
בכלל המדגם, בהשוואה למשתתפים ללא סרקופניה, אלו עם סרקופניה היו מבוגרים יותר, עם מד פעילות גופנית נמוך יותר, לצדד מדדים נמוכים יותר בהערכת כוח רגליים, כוח אחיזה בידיים, היקף זרוע עליונה, היקף סובכים ומסת עצם, עם צריכה נמוכה יותר של חלבונים בתזונה ומצב תזונתי גרוע יותר (p<0.015 בכל המקרים).
לאחר תקנון לערפלנים החוקרים זיהו קשר מובהק סטטיסטית בין סרקופניה ובין גיל מבוגר יותר, מין זכר, סיכון גבוה יותר להפרעות תזונה, היקף סובכים קטן יותר ומסת עצם נמוכה יותר (p<0.044 בכל המקרים).
ממצאי המחקר מעידים על שכיחות גבוהה של סרקופניה בקרב קשישים בקהילה בסיכון להפרעות תזונה ומדגישים את חשיבות בדיקות סקר לגורמי סיכון אחרים על-מנת לאפשר התערבות מוקדמת למניעת סיבוכים של הפרעות תזונה וסרקופניה.