החוקרים השלימו סקירה שיטתית של עשרה מחקרים שכלל 146,054 חולים שעברו 150,107 ניתוח ראשוני להחלפת מפרק הברך במטרה לבחון את ההשפעה של חסר ויטמין D על תוצאים דוגמת מדדי WOMAC, מדד Knee Society Scoring, מדד American Knee Society, ניתוחים חוזרים, זיהומים ונוקשות לאחר-ניתוח. עוד הושלמה מטה-אנליזה של שלושה מהמחקרים להערכת ההשפעה על משך האשפוז.
מהנתונים עולה כי ארבעה מבין 10 המחקרים דיווחו על תוצאות גרועות יותר לפי מדדי WOMAC, KSS ו-American Knee Society בחולים עם חסר ויטמין D לעומת אלו עם רמות מספקות של הוויטמין. ארבעת המחקרים דיווחו עוד כי בחולים עם חסר ויטמין D תועד סיכון מוגבר לניתוחים חוזרים, זיהום מפרק תותב ונוקשות לאחר-ניתוח.
ממטה-אנליזה של שלושת המחקרים שבחנו את משך האשפוז עלה כי בחולים עם חסר ויטמין D תועדה עליה משמעותית במשך האשפוז, בהשוואה לחולים עם רמות מספקות של ויטמין D. תוספי ויטמין D הובילו לשיפור תוצאות תפקודיות והפחיתו את הסיכון לניתוחים חוזרים וזיהומי מפרק.
החוקרים כותבים כי למרות ההטרוגניות של המחקרים, רובם הגדול דיווח על עליה בשיעור הסיבוכים בחולים עם חסר ויטמין D ושיפור בתוצאות לאחר מתן תוספים.
J Bone J Surgery, April 2024