ממחקר חדש מצרפת שפורסם בכתב העת JAMA עולות עדויות נוספות לפיהן החיסון של חברת פייזר כנגד נגיף הקורונה אינו מעלה את הסיכון בטווח הקצר לאירועים קרדיווסקולאריים חמורים בקשישים. מהמחקר עולה כי הסיכון לא לווה בעליה בסיכון לאוטם לבבי, אירוע מוחי, או תסחיף ריאתי במבוגרים בגילאי 75 שנים ומעלה במהלך השבועיים הראשונים לאחר קבלת החיסון.
החוקרים מדווחים כי עד סוף חודש אפריל בשנת 2021, 3.9 מיליון קשישים בגילאי 75 שנים ומעלה קיבלו לפחות מנה אחת של החיסון של חברת פייזר כנגד נגיף הקורונה ו-3.2 מיליון קשישים קיבלו שתי מנת חיסון.
לאורך תקופת המעקב, 11,113 חולים בגילאי 75 שנים ומעלה אושפזו לבית חולים בשל אוטם לבבי חד, 17,014 חולים אושפזו בשל אירוע מוחי איסכמי, 4,804 חולים אושפזו בשל אירוע מוחי המורגי ו-7,221 אושפזו בשל תסחיף ריאתי, מהם 58.6%, 54.0%, 42.7% ו-55.3%ף בהתאמה, קיבלו לפחות מנה אחת של החיסון.
במהלך 14 הימים לאחר אחת ממנות החיסון של חברת פייזר כנגד נגיף הקורונה, לא תועד סיכון מוגבר משמעותית לכל אחד מהתוצאים: ללא עליה בסיכון לאוטם לבבי, אירוע מוחי איסכמי או המורגי, או תסחיף ריאתי, בין אם הסיכון נבדק לאחר מנת חיסון ראשונה או לאחר מנת החיסון השנייה.
כאשר החוקרים בדקו את הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים בנפרד בתקופות זמן שונות לאחר החיסון, הם לא זיהו סיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים במהלך השבוע הראשון או לאורך השבוע השני לאחר קבלת החיסון.
מהמחקר עולה כי בקשישים בגילאי 75 שנים ומעלה, אין עליה בהיארעות אוטם לבבי חד, אירוע מוחי או תסחיף ריאתי במהלך השבועיים לאחר כל אחת ממנות החיסון כנגד נגיף הקורונה של חברת פייזר.
JAMA. Published online November 22, 2021