תוך עשור תגדל האוכלוסייה מעל גיל 75 בישראל ב-70% . האם מערכת הבריאות תהיה מוכנה להתמודד עם המשמעויות? (דהמרקר)
מחקר שבוצע לאחרונה במשה"ב מצביע על כך שתוך עשור יגדל מס' האנשים מעל גיל 75 בישראל ב-70% ויגיע ל-666 אלף איש. מול הגידול הדרמטי הזה, יש צורך כמובן בהיערכות שכוללת השקעות בתשתיות, בכוח אדם רפואי וסיעודי ועוד. המאמר בדהמרקר מעלה סימני שאלה רציניים באשר ליישום של היערכות כזו.
הפחתה ברמות לחץ דם בקרב מבוגרים וקשישים בתקופה של למעלה מעשור לפני המוות (JAMA INTERNAL)
במחקר שהתפרסם ב-JAMA INTERNAL נמצא כי ממוצע לחצי הדם הסיסטולים והדיאסטוליים יורד למשך תקופה של יותר מעשור לפני המוות במטופלים שנפטרים מעל גיל 60 . ניתן לייחס את הירידות בלחץ הדם לגיל, לטיפול ביל"ד או להישרדות גבוהה יותר ללא יל"ד. החוקרים סבורים שהירידה ברמות לחץ הדם בגיל מבוגר עשויה להיות בעלת משמעות לצורך הערכת סיכון, ניטור טיפולי ולתכנון מחקר קליני.
JAMA Intern Med. Published online December 4, 2017.
Denosumab משפר את ניקוד TBS (ניקוד עצם טרבקולרית) בנשים פוסטפנופאולזיות עם אוסטאופורוזיס (Osteoporosis Int)
אנליזה רטרוספקטיבית זו של מחקר ה FREEDOM שפורסמה ב- Osteoporosis Int ביולי 2017 נמצא כי בנשים פוסטמנופאוזליות עם אוסטאופורוזיס, (denosumab (Prolia משפרת את ניקוד (TBS (Trabecular Bone Score ללא קשר לשיפור ב-BMD.
יש לנקוט משנה זהירות בטיפול במפרצת בגיל מבוגר (Neurosurgical Focus)
במחקר רטרוספקטיבי שהעריך את התוצאים של טיפולים המוצעים לקשישים הסובלים ממפרצת מוחית שלא עברה קרע נמצא כי בקשישים המהלך הטבעי של אנאוריזמות שאינן קרועות אינו ודאי, קיימות מחלות רקע מרובות יותר, וסיכון ניתוחי גבוה יותר, ולכן יש לשקול אצל קשישים טיפול שמרני. באם מחליטים על טיפול פולשני, יש לבצעו בבית חולים עם צוות מיומן.